UBORKASZEZON?

Míg Nyergesújfalun a Zoltek Nyergesújfalu sport egyesület más szakosztályainál a nyár edzésekkel, versenyekkel telik addig a labdarúgóknál amolyan holtszezon van, vagy mondhatnánk azt is, hogy volt, mivel napokon, heteken belül elkezdődnek az edzések a különböző korosztályos csapatoknál.De ne szaladjunk így előre! Tekintsünk vissza a kora nyárra!

 

Diákolimpia! Komárom-Esztergom megyében, az nyergesi iskola történetében először, a Kernstok Károly általános iskola ifjú labdarúgói, 3 győztesen megvívott selejtező után szerezték meg a jogot arra, hogy az országos döntőn, Fonyódon képviseljék megyénket, iskolánkat, Nyergesújfalut. Persze a mai gazdasági helyzetben nem is olyan egyszerű eljutni, részt venni egy ilyen nagyszabású rendezvényre, hisz nem kis költsége van egy labdarúgó csapat utaztatásának, elszállásolásának. Természetesen az országos diákszövetség magára vállalta a költségek egy részét, de így is a helyi önkormányzati képviselőkhöz kellet fordulni segítségért, kik önzetlenül vállalták kis csapatunk támogatását.
Személyesen nem volt módomban mindannyiuknak megköszönni az anyagi támogatásukat, de most itt, a köszönet jeléül szeretném felsorolni nevüket! Akikhez fordulhattunk: Belányi Elemérné, Fleith Péterné, Mihelik Magdolna, Millei Tamás, Pázmándiné Györke Gyöngyi!
Tehát eljutottunk az országos döntőre ahol sport tagozatos és sport iskolákba irányított gyermekek csapataival találkoztunk. Ők jobbak voltak, mint mi. Megyei bajnokként be kellet érnünk a mezőny hátsó részével. Ott voltunk, tapasztaltunk, együtt voltunk és megfogalmaztuk azt a célt, hogy jövőre ismét el akarunk jutni az országos döntőig. 
Az iskola vezetése sem feledkezett meg diákjaikról, a kis sportolókról. A tanévzárón minden kissrácot név szerint kiemeltek, oklevéllel, ajándék labdával köszönték meg helytállásukat. Amit már személyesen nem tudtak átvenni, hisz akkor már Zánkán, a Balaton parton voltunk amolyan családos edzőtáborban. Itt délelőtt a focié volt a főszerep, az edzéseké. Ebéd után a part felé vettük az irányt, ahol a fürdőzés mellett a strandfoci és röplabda pályán is kipróbáltuk magunkat. Esténként kiknek az egész napos megpróbáltatások után még volt hozzá ereje, a labdarúgó Európa bajnokság soron következő, épp aktuális mérkőzéseit tekintettük meg. Persze ha már a Balaton parton voltunk meglátogattuk a Füred FC U9-es korosztályos csapatát, afféle edzőmérkőzés erejéig, aminek jelentősége a nagypályás játékrendszer kipróbáláson túl, a baráti kötelékek ápolásában is meghatározó volt.
Igazándiból mi így fejeztük be a tavaszi szezont, és megkezdtük azt a bizonyos holtszezont, ami a pihenésének kell, hogy szenteljünk, azért, hogy újult erővel, újult reményekkel a régi célokért tudjunk együtt dolgozni! Persze a nagy pihenés közepette nagyon bízunk abban, hogy a labda előkerül a tárolókból, és a gyerekek edzői utasítások nélkül , esetleges szülői támogatással, vagy épp a nélkül, nap mint nap kergették a bőrt!
De ahhoz, hogy a szezonkezdés zökkenőmentesen kezdődjön, szükség van arra, hogy ne mindenki engedjen ki teljesen a nyáron, hisz a szakosztály vezetésének a nyár közepén kell elkészíteni a nevezéseket, igazolásokat, versenyengedélyeket, pályázatokat.
Azt hiszem ez a közös összefogás kulcsa, néha úgy érezzük, hogy az életben maradásnak, de még inkább az előrelépésnek, a sikereknek.
Berber József

 


IWIWGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark