Ennek apropóján – csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt – kispályás utánpótlás-labdarúgótornán mérték össze tudásukat az U12-es korosztály tehetségei. 

A szombat délelőtti, Buzánszky-kupa elnevezésű sporteseményre öt megyei csapat, valamint egy német – a bányászvároshoz, annak futballéletéhez ezernyi szállal kötődő Fritz Walter Alapítvány gárdája – nevezett. A rendezvény megnyitóján dr. Tittmann János polgármester, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója köszöntötték a fiatalokat, akiket csapatonként egy-egy labdával is megajándékoztak. A névadó Buzánszky Jenő erdélyi útja miatt nem jelenhetett meg a tornán.

Jóllehet az esős idő nem kedvezett a technikás focit játszó csapatoknak, összességében nagyiramú, színvonalas mérkőzéseket láthatott a döntően szülők alkotta nézőközönség. A tavalyi győztes Dorogi FC együttesének nem sikerült a címvédés. A legjobbnak ezúttal a Rajnai Labdarúgó Szövetség korosztályos válogatottja bizonyult, ám a fair play szellemében – miután a németek önhibájukon kívül egy-egy idősebb korosztályú labdarúgóval állt fel – a győztes(ek)nek járó serleget az esztergomiak vehették át dr. Kancz Csabától, a megyei labdarúgó-szövetség társadalmi elnökétől. A csapatoknak és a német küldöttségnek a Dorogi FC elnökhelyettese, Mayer László is gratulált.

Eredmények:
Piliscsév-Zoltek SE Nyergesújfalu 1-5,
Fritz Walter Alapítvány-Dorogi FC 12-0,
Lábatlani ESE-FC Esztergom 1-1,
Piliscsév-Fritz Walter Alapítvány 0-13,
FC Esztergom-Zoltek SE Nyergesújfalu 3-1,
Lábatlani ESE-Dorogi FC 2-0,
Piliscsév-FC Esztergom 0-3,
Lábatlani ESE-Fritz Walter Alapítvány 0-7,
Dorogi FC-Zoltek SE Nyergesújfalu 0-2,
Piliscsév-Lábatlani ESE 0-13,
Fritz Walter Alapítvány-Zoltek SE Nyergesújfalu 10-0,
FC Esztergom-Dorogi FC 3-1,
Lábatlani ESE-Zoltek SE Nyergesújfalu 0-1,
Piliscsév-Dorogi FC 1-6,
FC Esztergom-Fritz Walter Alapítvány 0-6.

Végeredmény: 1. FC Esztergom, 2. Zoltek SE Nyergesújfalu, 3. Lábatlani ESE, 4. Dorogi FC, 5. Piliscsév SE.
Különdíj: a Fritz Walter Alapítvány (Rajnai Labdarúgó Szövetség) korosztályos labdarúgócsapata.